Hoppa till innehåll

Våra djur

Vi har ju några djur här på gården här presenterar vi dom vi har på gården under längre tid (tex avelsdjur)

Kaninerna

Avelshonor

IMG_4399 Unika är den svarta i mitten

Billabergets Unika född 2012

Unika är en lite halvosocial kanin från vår favorituppfödare, hon har haft en kull här (C-kullen) och har haft en period då hon rymmde hela tiden och kom in i bloggen.

 

Avelshannarna

IMG_3699

Billabergets Quasimodo aka monstret född 2012

”Lilla” blyga Quasimodo är väl inte den mest sociala kaninhanen men han är snäll med honorna och stor som bara den.

Fd avelskaniner

Dick

Dick

Anderslunds Dick född 2010

Pussgalningen Dick som inte bryr sig om honorna är en kanin eller katt är en superbra avelshanne, vill honorna inte göra nått så stressar han inte dom och efter sex mys är ett måste för honom. Dick började bli gammal sommaren 2015 och fick därför fara vidare till de sälla betesmarkerna.

Korven född 2013

Unge till Abies och Archimedes, En Järngrå hona som var tänkt till avelshona men hann dö innan sin första kull

IMG_4402

Riskorn född 2009

Riskorn är inte jättegammal men hon kan inte få levande ungar så hon avlades inte på, vilket är lite synd då hon är gosigheten själv. För några år sen började hon snabbt försämras en kall vinter och därför fick hon fara vidare till e sälla betesmarkerna.

IMG_3900

Fornäs hemmans Abies född 2011, Vi hade henne under 2013

Abies är en bra mamma, hon har fått en kull hos oss (B-kullen) men har fått fler kullar ”hemma”. Nu har hon blivit Malåbo istället.

IMG_2734

Billabergets Ofelia född våren 2012 död höst/vintern 2012

Ofelia var den bästa avelskaninen vi har haft som fick A-kullen efter en tjuvparning då hon var 5½ månad gammal och trots sin unga ålder var hon en superbra mamma. Hon dödades ca 3 månader efter det av katterna.

IMG_3702

Kvällsmaskrosens Flinga Född hösten 2012 död våren 2013

Flinga hade vi tänkt ta in som nytt blod men hon dog av trumsjuka (den enda av våra kaniner som varit sjuk) våren 2013, vi hann inte lära känna henne jättemycket.

IMG_0872

Anderslunds Gnola

En av våra första kaniner som vi köpte våren 2011 och hade på balkongen tills vi flyttade hit på gården, ca ett år senare rymmde hon och vi har inte sett till henne sen dess, antagligen katterna eller räven.

IMG_1011

Anderslunds Lilja

Lilja Var också en av våra första kaniner, hon var kvar hos oss ganska länge men efter 2 kullar som inte funkade och en tjuvparningskull aka slaktkullen som hon inte var snäll mot tog vi henne ur avel, en vän som kan slakta kaniner fick henne så att vi inte skulle behöva ta hand om en av våra första kaniner.

Våra kullar

IMG_2860

”Slaktkullen”

Slaktkullen var vår första kull den fick vi ca 3 veckor för A-kullen, en tjuvparning mellan Dick och Lilja som var halvsyskon, därför genbanksanslöts ingen. Det var 11 st i den kullen och alla levde efter 6 veckor.

IMG_3044

A kullen

Akullen var vår första ”riktiga” kull mellan Ofelia och Quasimodo, den fick vi 7/9 2012. Dom lev alla nyfikna och snälla som mamma och gigantiska som pappa. En hel del avdom gick vidare till andra genbanker tex Anna som for till Forsnäs hemman.

Endel Stannade ganska länge däribland Archimedes som blev pappa själv innan han for vidare. Dom var 8 stycken och alla levde efter 6 veckor.

IMG_4172

B-kullen

B-kullen tog vi mellan Abies och Archimedes, den fick vi 22/5 2013 och blev (som sin pappa och farfar) stora snabbt och nyfikna och snälla (om än inte lika nyfikna och snälla som pappa och farmor). Dom var 8 stycken och alla levde efter 6 veckor.

IMG_4397

C-kullen

C-kullen tog vi mellan Unika och Dick, den fick vi 16/6 2013 och många har visat sig vara lika pussiga som pappa, men dom är enligt oss små (eftersom vi är van med kaninungar som a och b kullen) dom var 8 stycken alla levde efter 6 veckor.

Hönsen

Tuppen

IMG_3784

Vår tupp heter Fredrik eftersom han kommer från Fredrika, han är en snäll tupp som inte kör med hönorna för mycket.

Fredrik är vit med grå stjärtfjädrar.

Hönsen

IMG_4055

Hönsen heter Agda (grå m guldhals), Hulda (svart med silverhals), Gammhönan (Svart med tydlig guldhals), Tulla (svart med svag guldhals) och Pulla (svart med svag guldhals och blå kam).

Av dessa är Hulda mest gosig och Agda mest nyfiken Gammhönan däremot kollar alltid på en som om man vore galen.

Katten

IMG_4563

Gimla aka odjuret, mästerjägaren, saken, godbiten osv

Gimla är den som håller ohyra under kontroll men hon jagar annat också.

Hon är också det som råkar ut för de flesta av våra galenskaper men eftersom all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet enlgt Gimla så njuter hon av det ändå.

No comments yet

Lämna en kommentar